Een beeld met een pakkend verhaal…

Toen David (31 jaar) gescand werd voor de 3D-familiefoto als verrassingsgeschenk van zijn schoonvader, kon niemand voorzien dat hij het afgewerkte kunstwerkje nooit zelf zou zien. Helaas had de chemo niet het gewenste effect op zijn kwaadaardige tumoren…

Doordat de gezinsleden voor de 3D-familiefoto reeds eerder ingescand werden (zie kunstwerkje ‘verrassingsgeschenk’), was het mogelijk deze gezinscompilatie reeds kort na de begrafenis te overhandigen als tastbare herinnering aan papa David.

Sterrenkindje

“Die dag schoof de wereld onder onze voeten door… Ongeloof, aangeslagen, kapot ! ”
Aan de telefoon sprak ik de papa van dit sterrenkindje; of ik voor hen een 3D-beeldje van hun stilgeboren kindje kon maken, als tastbare herinnering. “Want wij hebben niets meer van haar”, zuchtte hij.
Mijn (groot)moederhart brak.

Zijn dochtertje had nog een niet te winnen strijd gevoerd.

Gedenkplaat brons

Ingescande handen aan het sterfbed van Simonne ondersteund door haar echtgenoot André voorzien van een eigenhandig geschreven tekst “innig verbonden voor altijd". Tijdens het 3D-scannen hield André liefdevol de hand van zijn echtgenote vast. De 3D-scan werd daarna gemodelleerd. Via 3D-printtechnologie werd het gietmodel geprint om vervolgens te laten gieten in brons.

Aandenken

Deze 3D-gemodelleerde roos werd geprint in 3D en gepersonaliseerd als blijvende herinnering aan de zorgzame echtgenote van Michel. De keramische print werd op een houten drager geplaatst.